Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kaptan Ahab bulundu!

Mavi Balina adlı ölümcül internet oyunu, tüm dünyada çocukların, gençlerin canını almaya devam ediyor. Konuyu daha önce de bu sütunlara taşımış ve ünlü Moby Dick romanına atıfla, "Şu teknoloji çağında mavi balinanın peşine düşecek bir Kaptan Ahab yok mu?" diye sormuştum. Meğer varmış. 'Aile kilidi' olarak adlandıracağımız özel bir yazılımı indirdiğinizde, çocuklarınızın internet üzerindeki zararlı sitelere erişimi otomatik olarak engellenebiliyormuş.
Bu çağda her dakika ekran başındaki çocuğunuzun başına dikilip nerelerde geziyor diye kontrol etmenize olanak yok. En iyisi teknolojinin 200 liraya mal olan bu nimetinden faydalanmak. Aksi halde Mavi Balina, geleceğimizi yutmaya devam edecek.
Bu arada oyun ile ilgili haberlerde editörlerin, haber sorumlularının azami dikkat ve özen göstermelerinde fayda var. Ekranda öyle haberler izliyorum ki, oyunun ayrıntıları verilirken adeta çocukların aklı çeliniyor, cazibe yaratılıyor. Aman diyeyim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA