Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Teknolojik esaret

Ben iPhone'luyum. Dolayısıyla son üç gündür Blackberry'lilerin yaşadığı dijital fırtınayla ilgim yok ama kayıtsız da kalamadım. BBM'leri çalışmadığı için herkes bunalıma girmiş durumda. Bir öğle yemeğinde bile sohbet bunun üzerine dönüyorsa; hepimize geçmiş olsun.
Tabii yemekte konu bunun üzerinde yoğunlaşınca, telefonsuz günlerimizi de yad ettik. "Eskiden nasıl buluşurduk? Birbirimizle nasıl haberleşirdik? Randevuya geç kalınca ne yapardık?" diye soruları art arda sıraladık.
Aslında telefonsuz günlerde öyle büyük sorunlar da yaşamazdık. "Taksim'de, The Marmara'nın ya da AKM'nin önünde şu saatte buluşalım" dendiğinde herkes o saatte orada olurdu. Yani hayat daha güzel, daha hafif ve başkalarıyla paylaşılan, dokunularak yaşanan bir hayattı. Ve de kimse bu kadar yalnız ve dijital değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA