Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İncir mevsimi

İdilika'nın Mutfağı'na bugün, tam da mevsimiyken taze incirleri konuk ediyoruz. Biz Egelilerin tabiri ile bardacık, yani dışı beyaz içi kırmızı olan incir, bu mevsim damaklarımızın vazgeçilmezi oluyor. Sizin için taze incirler ile hazırladığım alternatif üç tarifi bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

İNCİR REÇELİ

MALZEMELER
1 kg olgun incir
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı limon tuzu



YAPILIŞI:
Tencereye limon tuzu hariç tüm malzemeyi boşaltıp orta hararetteki ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ocakta kıvamını alana kadar kaynatıyoruz. Limon tuzunu koyup bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.

İNCİRLİ PASTIRMALI PİZZA

MALZEMELER
P izza hamuru malzemeleri:
4 su bardağı buğday unu
1 yemek kaşığı kuru maya
2 buçuk çay bardağı ılık su
Bir tutam şeker
1 çay kaşığı tuz Süsleme malzemeleri:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
8 çemensiz pastırma dilimi
4 adet incir
YAPILIŞI: Bir karıştırma kabına mayayı, ılık su ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. 10 dakika oda sıcaklığında bekletiyoruz. Karıştırma kabına unun 2/3'sini ve tuzu ilave ederek karıştırıp yoğuruyoruz. Unun 1/3'ini tezgahta kullanarak 10 dakika yoğuruyoruz. Hamuru, zeytinyağı ile yağladığımız bir kaba aktarıp üzerini bir bezle veya strech filmle örterek oda sıcaklığında 40-50 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru ikiye ayırıp, her bir parçayı 1 cm kalınlığında açıyoruz. Üzerine peyniri serpiyoruz ve pastırma dilimleri ile dilimlediğimiz incirleri yerleştirip üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsilere aktarıyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.

İNCİRLİ DONDURMA

MALZEMELER
600 gram taze incir
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı akçaağaç şurubu
Çeyrek bardak kabaca doğranmış kabuklu tuzsuz fıstık
YAPILIŞI: Bir tencerede süt ve kremayı birleştirip kaynatıyoruz. Karışımın içine akçaağaç şurubunu ekliyoruz. Sütlü karışımın yarısını irice doğranmış incirlerin üzerine döküyoruz. Kaynattığımız sütlü karışımın kalanını metal bir kaseye aktarıp hazırladığımız incirli karışımla birleştiriyoruz. Dondurma kaplarına aktarıp donuncaya kadar dondurucuda bekletiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA