Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarmısaklı tavuk butları

Tavuk butlarını haşlayın. 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 5 diş sarmısağı küçük doğrayıp, yağda karıştırarak çevirin. Daha sonra, haşladığınız tavuk butlarını tavaya alın. Tavayı sallayarak, 10 dakika butları kızartın. Servis tabağına alın. Dilerseniz, pilav ya da salata ile servis yapın.

MALZEMELER
*
8 adet tavuk butu
* 1 çorba kaşığı margarin
* 5 diş sarmısak

Portakallı irmik tatlısı
Sütü kaynatın. Tozşeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp, 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip, iyice çırpın. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın. Tatlıyı kaselere doldurun. Önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Portakalları dilimleyin. Servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlıların üzerinde gezdirip, servis yapın.

MALZEMELER
*
4 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığıtozşeker
* 1 paket vanilya
* 1 adet portakalkabuğu rendesi
* 1 su bardağındanfazla irmik
* 1 çorba kaşığı kuşüzümü
* Yarım su bardağıdövülmüş badem
* 2 adet yumurta
* 2 adet portakal
* 100 gr. bitterçikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA