Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mayalı kek

Yumurtaları şekerle birlikte mikserde çırpın ve bir tutam tuz serpin. Yağı ve ılık sütü ekleyin. Un ve mayayı karıştırarak ilave edip, karıştırın. Kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra, damla çikolata ile birlikte karışıma dökün. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin. Kayısı ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 12 Kişilik
* 3 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 1.5 çay bardağı ılık süt
* 3 su bardağı un
* 1 paket kuru maya
* 10 adet kuru kayısı
* 1 çay bardağı damla çikolata
* Tuz

* * *
Balıkçı limonları
Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. Limonları ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımıyla boşaltın. Altlarından ufak parçalar kesip, düzgün durmalarını sağlayın. Limonları salata yapraklarının üzerine yerleştirin. Diğer taraftan ton balığını çatalla iyice ezin. 3 tatlı kaşığı limon suyunu, haşlanıp küçük doğranmış yumurtayı, tuzu, karabiberi ve mayonezi balığın üzerine ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı limonların içine doldurarak servis yapın. Tabakları özenle süslemeyi de ihmal etmeyin.

Malzemeler 6 Kişilik
* 6 adet marul yaprağı
* 6 adet limon
* 250 gr. ton balığı
* 3 tatlı kaşığı limon suyu
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı mayonez
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA