Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı kabak

Kabakları soyun ve doğrayın. Bir tencereye dizin, üzerine küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarmısakları koyun. Doğranmış kırmızı biber ve soğanları da ilave edin. Zeytinyağı, kesmeşeker, tuz ve suyu da ekleyip, 10 dakika harlı ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

MALZEMELER
1 kg. kabak
2 adet orta boy domates
5-6 diş sarmısak
2 adet kırmızı biber
2 adet orta boy soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Tuz

* * *

Ispanaklı tart
Bir kaba 10 çorba kaşığı un, margarin, yumurta ve yoğurdu aktarıp, yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Bu arada tavaya bir çorba kaşığı tereyağını koyup, kızdırın. İçine kalan iki çorba kaşığı unu ekleyip, iki dakika kavurun. Ardından üzerine sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Bir tencerede bir kaşık yağ ile doğranmış soğanı iki-üç dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip, suyu çekene dek pişirin. Dinlenmiş hamuru yağlanmış tart kalıbına koyup, yayın. Üzerine ıspanaklı harcı döşeyip, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
12 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
Yarım kg. ıspanak
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

* * *

Pudingli meyve tatlısı
Pudingi koyulaşana kadar pişirin. Sos için, küçük parçalara böldüğünüz çikolata ve kremayı bir kaba alıp, neskafeyi ekleyin. Ağır ateşte karıştırarak pişirin. Kapların en altına birer top kondurma koyun. İkiye böldüğünüz çilek ve üzümleri üstüne yerleştirin. Küçük parçalara böldüğünüz krokanı üstüne serpin. Pudingi de kaplara paylaştırın. Üzerine çikolatalı sostan gezdirin. Çilek, üzüm ve nane yapraklarıyla süsleyin.

MALZEMELER
1 paket vanilyalı puding
3.5 su bardağı süt
4 top çikolatalı dondurma
7-8 adet çilek
10 adet siyah üzüm tanesi
50 gr. antepfıstıklı krokan
Sosu için:
1 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı neskafe

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA