Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli kuru bamya

1 su bardağı kuru bamya
250 gr. kuşbaşı et
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet domates
5 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu
Tuz
Bamyaları ipleri ile birlikte bir bezin arasına koyun. Hafifçe ovarak dikenlerini temizleyin. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Üzerine soğuk su ekleyin ve beş dakika bekletip süzün. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin, küp doğranmış domatesleri ekleyin. Beş dakika sote edip et suyu ve limon suyunu katın. Bamyaları ipinden sıyırıp tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 30 dakika pişirin.

Üzümlü kurabiye
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
4 çorba kaşığı kuru üzüm
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
Yumurta, tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya ve dövülmüş cevizi yoğurun. En son kuru üzümleri de ekleyip elinizle şekil verin. Yağlanmış tepsiye yerleştirerek önceden 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler hafif karamel rengini alınca fırından çıkarın.

Makarna çorbası
1 komposto kasesi düdük makarna
6 su bardağı tavuk suyu
1/2 tavuk göğsü
1 adet yumurta
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
Tuz, nane, karabiber
Bir tencereye tavuk suyunu döküp ateşe koyun. Kaynayınca içine makarnaları atıp 15 dakika pişirin. Daha önceden haşladığınız tavuğu da ufak parçalar halinde doğrayın. Bir yumurtayı, unu ve limon suyunu çırpıp çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp tavuk etlerini ve naneyi ekleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA