YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli incik

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti, rengi dönünceye kadar kızartıp mühürleyin. İçine iri doğranmış sebzeleri, soğanları ve baharatları atıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek, yaklaşık iki saat kısık ateşte pişirin. Tereyağını bir tavada eritin, salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip 10 dakika pişirin Etler iyice pişince üzerine salçalı sosu dökün.

MALZEMELER

1.5 kg. incik
15 adet arpacık soğan
3 adet havuç
3 adet patates
5 adet dolmalık biber
2 adet patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
Tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber

?PEYNİRLİ GEVREK
Tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, pul biber, hardal, un, tuz ve kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur yapın, buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Unlanmış zeminde yaklaşık yarım santim kalınlığında açıp kare şeklinde kesin. Tepsiye dizip üzerine çörekotu ve susam serpin. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı eski kaşar peyniri
1/2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı acı pul biber
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı hardal
Çörekotu, susam

?ERİKLİ KEK
ve şekeri çırpın, üzerine erimiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, su, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. En son tatlı lor peynirini koyup karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökün. Üzerine doğranmış erikleri dökün. Fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. lor peyniri
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 limon kabuğunun rendesi
1 çay bardağı süt
10 adet kırmızı erik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.