Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı pilav

Sirkeyi yarım kahve fincanı suyla karıştırın, safranı bu karışımda iki-üç saat bekletin. Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine patlıcanı ilave edin, ara sıra karıştırarak kavurun. Tencereye üç su bardağı sıcak su, bal ve tuz ilave edin. Bir taşım kaynayınca pirinç, sirkeli safran, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

MALZEMELER

3 adet kemer patlıcan
2 su bardağı pirinç
1/2 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı safran
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz, karabiber

PANCARLI HUMUS
Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohut, tahin, pancar, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu blender'da çekin. Nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.

MALZEMELER

250 gr. nohut
6 adet kırmızı pancar
1 su bardağı tahin
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 dal nane
Tuz

İNCİRLİ ÇİKOLATALI KEK
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt, yağ ve kakaoyu ekleyin. Kabuklarını soyup doğradığınız inciri de içine ilave ederek karıştırın. Diğer malzemeleri de katıp boza kıvamında bir kek harcı elde edin ve kağıt kek kalıplarına dökün. Üzerine eritilmiş çikolata ve fıstık ekleyip 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
7 adet incir
1 çay bardağı yer fıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA