Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fıstıklı patlıcanlı biftek

Etleri üç parmak eninde şeritlere ayırın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Ortasına fıstıkları paylaştırıp rulo yapın. Kürdanla tutturup yağda beş dakika kadar kavurun. Daha sonra fırın kabına alıp 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Közlenmiş patlıcanların içine sıcak sütü ekleyip çırpın. Kaşar peyniri ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Etleri, patlıcanlı karışımın üzerine koyarak servis yapın. (4 kişilik)

MALZEMELER
600 gr. biftek
4 çorba kaşığı Antep fıstığı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. taze kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
3 diş sarımsak
2 adet patates

Portakalllı kremşokola
Portakalları ortadan ikiye bölüp suyunu sıkın. Kremayı küçük bir kapta ısıtın, içine çikolatayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp içine portakal suyu ve kakaoyu da ilave ederek bir saat kadar buzdolabında bekletin. İçi boşalmış portakalların içine doldurup servis yapın. (4 kişilik)

MALZEMELER
2 adet portakal
200 gr. çiğ krema
200 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı kakao

Kuruyemişli kek
Şeker ile yumurtayı çırpın.
Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu, daha sonra dövülmüş fındık ve cevizi ekleyin. Bir çorba kaşığı un ile kuruyemişleri karıştırıp harca katın. Yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. (8 kişilik)

MALZEMELER
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1'er çay bardağı fındık, kuru üzüm, ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA