Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı bonbon

Çikolatayı rendeleyin, içine pudra şekeri ve fındıkları ekleyin. Yumurta aklarını çırpın, bir çorba kaşığını ayırdıktan sonra çikolataya ilave edip yoğurun. Hazırladığınız karışımdan iki fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirin ve yumurta akına bulayın. Daha sonra bonbonların bir kısmını kakaoya, bir kısmını fıstığa bulayın. Buzdolabında iki saat beklettikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
1 paket bitter çikolata
2.5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı ince çekilmiş fındık
2 adet yumurta
1 çay bardağı kakao
2 çorba kaşığı ince çekilmiş yeşil fıstık

?SAFRANLI PİLAV
Tavuk etini suda haşlayıp suyunu süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletip tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika daha kavurup bezelye, zencefil ve tuzu ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp kısık ateşte pişirin. Didilmiş tavuk eti ve fıstığı ekleyip karıştırın.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. badem
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
50 gr. kabuksuz Antep fıstığı
Safran, tuz

?CEVİZLİ PATATES SALATASI
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Dövülmüş cevizi, kıyılmış maydanozu, piyazlık doğranmış soğanı, küp doğranmış kornişon turşuyu ve kırmızı biberi karıştırıp servis kabına alın. Üzerine cevizli karışımı ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER
6 adet patates
1/2 su bardağı ceviz
1'er adet kırmızı soğan ve biber
10 adet kornişon turşu
6 dal maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA