Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı top kurabiye

Hamur için verilen malzemeyi yoğurup yarım santim kalınlığında açın. Bir su bardağıyla yuvarlaklar kesin. Krema, kabuğu soyulup rendelenmiş elma, fındık, toz şeker ve tarçını; elma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra hamurun içine bir çay kaşığı harç koyup top gibi kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER (30 ADET)
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İçi için:
2 çorba kaşığı krema
1 adet elma
1 çay bardağı dövülmüş fındık
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Karnabahar ogreten
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu sirkeli suda haşlayın ve süzün. Yağlanmış fırın kabına karnabaharları yerleştirin. Bir tavada unu tereyağında kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve karnabaharın üstüne dökün. Kaşar peynirini üzerine serpip 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER (6 KİŞİLİK)
1/4 karnabahar
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kağıtta patates
Patatesleri yıkayın. Üzerine derin kesikler oluşturun ve tuz serpin. Önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarın. 200 derece fırında bir saat pişirin. Fırından alıp üstlerindeki kesiklere dilimlediğiniz peynirleri, ceviz, adaçayı, karabiber ve pul biberi yerleştirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip folyoyu kapatın ve yeniden fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirin.

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
4 adet büyük boy patates
100 gr. otlu peynir
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
8 yaprak kuru adaçayı
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA