Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ciğerli iç pilav

6 KİŞİLİK
Kuş üzümlerini 10 dakika suda bekletin. Tereyağını eritin, üzerine fıstık, rendelenmiş soğan, kuş üzümü ve kabuk tarçını koyup kavurun. İçine pirinci ekleyin. Et suyu, şeker, rendelenmiş domates ve baharatları koyup pişirin. Ciğeri küp küp doğrayın ve 10 dakika soteleyin. Ciğer ve kıyılmış dereotunu pilava ekleyip karıştırın. Demlendirip servis yapın. Kuş üzümlerini 10 dakika suda bekletin. Tereyağını eritin, üzerine fıstık, rendelenmiş soğan, kuş üzümü ve kabuk tarçını koyup kavurun. İçine pirinci ekleyin. Et suyu, şeker, rendelenmiş domates ve baharatları koyup pişirin. Ciğeri küp küp doğrayın ve 10 dakika soteleyin. Ciğer ve kıyılmış dereotunu pilava ekleyip karıştırın. Demlendirip servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 demet dereotu
2 su bardağı pirinç
100 gr. ciğer
1 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
2 adet domates
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuş üzümü

Narlı karnabahar salatası
4 KİŞİLİK
Karnabaharı ince ince kıyın, limon suyu, süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsakla karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Nar taneleri ve kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 adet nar
1 adet karnabahar
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 adet limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu

Nohutlu yayla çorbası
4 KİŞİLİK
Pirinci iki su bardağı suyla, yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine çırpılmış yoğurt ekleyip iki dakika daha kaynatın. Haşlanmış nohutları da çorbanın içine ekleyip birlikte beş dakika daha kaynatın. Çorba pişince içine nane, kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA