Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Magazin basını mahalle baskısına zemin hazırlıyor

"Vizyona girmeden olay yarattı", "Bu sahneler çok konuşulacak", "Filmin sıcak sahneleri şok etkisi yarattı"... Bu spotlar 'Kaybedenler Kulübü' filminin fragmanıyla ilgili çıkan haberlerden... Olay ne? Oyuncular rol gereği öpüşüyor. İki oyuncunun öpüşmesi mi çok konuşulacak? Türkiye'de öpüşme sahneleri neden bu kadar büyütülüyor anlamış değilim. Bir de bu tür haberlerde hep "Oyunculukta sınır tanımadı", "Nefes kesen sevişme sahneleri" klişeleri kullanılıyor. Vallahi 37 yaşına geldim, Türk sinemasında ne sınır tanımayan bir oyuncu gördüm, ne de 'nefes kesen' bir sahne... 80'li yıllarda çekilen seks filmlerini kategori dışına koyuyorum tabii! Zaten onlar da eğlencelik yapımlardı. Yok, neden bizde de 'nefes kesen' sahneler çekilmiyor diye dert etmiyorum. Ne de olsa bizden bir Halle Berry (bkz. Kesişen Yollar) çıkmaz. Asıl tartışmaya açmak istediğim konu, sıradan öpüşmelerin ya da çarşaf altı sevişmelerin basın tarafından abartılması. Neredeyse ana gazetelerle yarışacak kıvama gelen magazin eklerinde 14-16 sayfanın bir şekilde doldurulması lazım ama şu "Sınır tanımadı", "Nefes kesti" edebiyatından kurtulsak artık diyorum. Bu sahnelerin haber değeri olsa bile klişelerden kurtulmalıyız, abartmamalıyız.

ALGILAR BOZULUYOR
Bugün magazin basınında çarpıcı başlık atma adına farkında olunmadan mahalle baskısına zemin hazırlanılıyor, kimsenin haberi yok. Eğer sıradan bir öpüşme sahnesine "Olay yarattı" derseniz, ister istemez sokaktaki vatandaşın algısını bozarsınız ve memlekette en masum öpüşme bile olay olur. Ya da Kanuni'nin Hürrem'i öpmesi memleket meselesine dönüşür. Gençlerin parklarda sarmaş dolaş yürümesine bile karşı çıkan ahlak zabıtaları türer. Zaten gerçek hayatta da bu tür olayların yaşandığını bol bol okuyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA