Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Altanlar hiç bu kadar arabesk olmamıştı

Sanem Altan'ın, abisi Kerem Altan'ın evinde Defne Joy Foster'ın hayatını kaybedişini konu alan yazısı, tıpkı başlığı gibi "Tanrım bizi bırakma ne olur" duygu seliydi. Yazının sadece giriş faslını paylaşmam yeterli olur herhalde: "Gecenin bittiği, güneşin ise henüz gelmediği sahipsiz bir zaman dilimi... O sahipsiz zaman dilimine çöken koyu menekşe rengi sabah alacası... Sokaklarda kimse yok... Sabahın sessizliğinde bütün şehri uyandıracağını sandığım bir telefon sesi... Genç bir adam yardım istiyor. Issız bir tepenin üstünde tek başına duran bir ağaç gibi yalnız ve sessiz bir acı hissediyorum. Telefondaki Kerem'in sesi kulağımda: 'Sanem, uyanmıyor.' Uyanmıyor ama uyanacak diye düşünüyorum." Asıl damardan yazı ise baba Ahmet Altan'dan geldi... İşte 'Korkunç bir sabah' başlıklı yazıdan bir bukle: "Bir dans yarışmasının yıldızı olacak kadar dansı seven birinin kronik astım hastası olması nasıl bir kader? Nasıl insafsız bir kader bu? Ölümün yanında durup da, o sonsuzluğa değerek baktığınızda; bütün kainat, bütün insanlar, bütün hayat, hatta bizzat ölümün kendisi bile öylesine küçük toz zerrelerine dönüyor ki, bir 'kudret' bize ne kadar önemsiz olduğumuzu hatırlatmak ihtiyacı mı duyuyor diye merak ediyorsunuz.''

KADER EDEBİYATI
Oğlunuzun ya da kardeşinizin evinde bir kadının ölmesi, tabii ki zor bir durum... Aynı duruma ben düşsem, ne yapardım kestiremiyorum. Herhalde arada kan bağı olmasının yaratacağı refleksle bir şekilde savunmaya geçerdim. Ancak Altan Ailesi'nin gösterdiği refleks bana garip geldi... Sanem Altan'ın telefon çaldığında ıssız bir tepenin üstünde kendini tek başına hissetmesi... Ahmet Altan'ın Defne'nin ölümünü kronik astım hastalığına bağlarken "Nasıl insafsız bir kader bu?" diye isyan etmesi... Bu iki yazıya fon müziği önerim olacaktı ama arabesk müzik kültürüm yok... Vallahi ben Altan Ailesi'ni hiç bu kadar arabesk görmemiştim. Benim bildiğim Altan Ailesi gerçekliği, romantizme tercih eder. Gerçekleri ortaya çıkarmak için herkese posta koyar! Aslında durum daha da kötüye gidiyor. Altan Ailesi'nin arabesk yazılarına, her gün 'Vah, vah yazık oldu Defne'ye' modunda duygu yüklü yeni yazılar ekleniyor. Medyada Foster'ın ölümüyle ilgili devasa bir arabesk ortam oluştu. Ve bu arabesk ortam, Defne'nin ölümünde sis perdesi görevi üstlenmeye başladı. Bu arabesk ortamdan kurtulmalıyız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA