Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İhalenin kazananı güçlü ekonomi

Önümüzdeki beş sezonu kapsayan TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının medya hakları ihalesi sadece 10 dakika sürdü.
Digiturk'ün sahibi Katarlı beIN Media Group, yıllık 500 milyon dolarlık teklifiyle ihaleyi kazandı. Böylece, Digiturk KDV ile birlikte ihale bedeli için yıllık 600 milyon dolar ödeyecek. Türk futboluna beş sezon için ödenecek toplam para ise yaklaşık 3 milyar dolar. Çok değil, altı ay önce beIN Media Group, Digiturk'ü de 1.3 milyar dolara satın almıştı ve bu, bugüne kadar Türk medyasında yapılmış en büyük yabancı yatırımdı. beIN Media Group'un sadece altı ayda 4.3 milyar yatırım yapması, aynı zamanda yabancı sermayesinin Türk ekonomisine olan güveninin göstergesidir. Suriye savaşı, Rusya ile uçak krizi, canlı bomba saldırıları, DAEŞ, PKK terörü, 3 milyona yakın mültecinin Türkiye'ye akın etmesi, turizmde yaşanan kriz, kalleş 15 Temmuz darbe girişimi vs. son dönemde ülkece başımıza gelmedik kötülük kalmadı.
Yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen ve bazıları ekonomik kriz çıksın diye pusuda beklerken, Katar sermayesinin ülke ekonomisine güven duyması öyle küçümsenecek bir olay değil. Bu, Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunun göstergesidir.
Tribünlerde seyirci sayısı düşerken, takımlarımız ekonomik krizle boğuşurken ve dolardaki hızlı artışa rağmen beIN Media Group'un 4.3 milyar dolar yatırım yapması, Türkiye'deki sanayicilere ve şirket sahiplerine de örnek olmalıdır.
Parayı dolara yatıran, dolardaki artış yüzünden frene basan, yatırım yapmayan ve Türkiye yerine yurt dışına yatırım yapan yerli şirketler, beIN Media Group kadar cesur olmalı. Bu ihaleden en kazançlı çıkan Türk ekonomisidir; ülkeye hayırlı uğurlu olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA