Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

İki gebelik arasında iki yıl olmalı

Anaokul öğretmeniyim, hamilelik sırasında beşinci hastalık geçirmek zararlı mı? Beşinci hastalık, hamilelik döneminde geçirildiğinde bebeğe zararlı olabilir. Bu virüs kırmızı kan hücrelerini parçalayarak zarar verir ve gebeliğin ilk döneminde geçirildiğinde düşüğe neden olabilir. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde enfeksiyon alınırsa, 6-8 hafta süresince her hafta ultrasonografik takiplerle bebeğin etkilenip etkilenmediği tespit edilir. Bebek enfeksiyon aldıysa kan verilerek tedavi edilebilir.

Altı ay önce doğum yaptım ama tekrar hamileyim. Çok mu erken? Bebeğinizi emziriyorsanız adetleriniz doğumdan altı hafta sonra başlayabilir ve tekrar gebe kalabilirsiniz. Doğumdan altı ay sonra tekrar gebe kalmak fiziksel zarar vermez ama psikolojik olarak gebeliklerin arasında en az iki yıl olması önerilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA