Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

YÖS son kez yapılıyor

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) kaldırılıp, üniversitelere yabancı öğrenci almak için şartlarını geliştirme ve yabancı alma serbestisi tanındı. Bundan sonra üniversitelerimiz hangi şartlarda öğrenci almak istediklerini kendileri kararlaştıracak. Bence devrim niteliğinde bir adım. Bu değişiklikten sonra dışardan öğrenci seçebiliriz. Bu değişiklik yapılmasaydı, üniversitelerimiz kendi içinde bir şey yapmaya çalışan, ancak dışarıda rekabet gücünü bilmeyen olarak kalacaktı. Mevcut devlet ve vakıf üniversitelerinin yanında, özel üniversiteler de açıldığında, ülkemizin yabancılar için, bir eğitim dünyası haline geleceğine inanıyorum. Aldığım duyumlara göre, şimdiden bazı vakıf üniversiteleri, kendilerini Ortadoğu ülkelerine tanıtmaya başlamış bile.
Ancak bu yıl YÖS'e hazırlık yapanların hakları ellerinden alınmayacak ve son kez sınav yapılacak. YÖK, sınav tarihini internet sitesindeki sınav takvimine koydu. ÖSYM sınav takvimine göre, başvurular 15-26 Şubat arasında yapılırken, sınav 9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Bu sınavın da aynı özellikteki diğer sınavlarda olduğu gibi, geçerlilik süresi 2 yıl olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA