Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Polemik değil, diyalog

Muhalefetin iki farklı tavrı var. Devlet Bahçeli, artan terör eylemlerini "açılıma" bağlar ve çok sert bir dil kullanırken, Kemal Kılıçdaroğlu, sakin bir devlet adamı sorumluluğu içinde konuştu. Kendisini kutlarız.
Buna mukabil, Tayyip Erdoğan, gene üslûbunu tam olarak ayarlayamadı. Bir yandan güzel şeyler söyledi, demokratik açılımdan cayılmayacağını, özgürlüklerin PKK'nın isteklerini karşılamak için genişletilmediğini, amacın daha yüksek standartta bir demokrasiye ulaşmak olduğunu belirtti. Konuşmasını bu yönüyle beğenmemek mümkün değil. Ama gene medyayı suçladı; "Terör örgütüne bilerek ya da bilmeyerek yandaşlık yapıyorlar" dedi. Ayrıca, Başbakan'ın hiç değilse CHP'ye işbirliği çağrısında bulunmasını beklerdik. Fakat o, CHP'nin iktidara ortak olduğu dönemde de çok yüksek kayıplar verildiğini hatırlattı; polemik yaratacak sözler sarf etti. Oysa Kılıçdaroğlu işbirliğine hazır görünüyor. Vakit geçirmeden, sadece Çankaya zirvesinde değil, özgürlükler konusunda, parlamentoda ortak bir hareket sergilenmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA