Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tuz koktu

Tayyip Erdoğan, Grup'taki konuşmasında, Mehmet Haberal'ı tutuklayan 9 hâkime Yargıtay'ın ceza vermesini tekrar eleştirdi ve bir misilleme olarak -Yargıtay'ın yükünü iyice arttırmak için- bütün tutukluları, dava açmaya davet etti.
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun 573'üncü maddesine dayanarak, hâkimleri para cezasına çarptırdı. Oysa bu kanun, bir hâkimin tazminata mahkûm olabilmesi için belli şartların oluşmasını öngörüyor. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 141'inci maddesi ise çok açık. Tamamen Haberal meselesini kapsıyor: "Kanunlarda belirtilen şartlar dışında yakalanan, tutuklanan veya tutukluluğunun devamına karar verilen kişiler, maddi ve manevi her türlü zararlarını devletten isteyebilirler."
Görüldüğü gibi, hâkimlere değil, devlete karşı dava açılmalıydı. Devlet, hâkimi kusurlu gördüğü takdirde, bu parayı daha sonra ondan talep edebilirdi.
Boşuna kanun maddelerini hatırlatıyoruz. Zira Türkiye'de, tuz bile kokmuş durumda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA