Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bahçeli ve Gülen

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fethullah Gülen'den faaliyetini askıya almasını istedi. Bu talep, okul ya da sağlık hizmetleriyle ilgili olamayacağına göre, demek emniyet ve yargıda cemaatin egemenlik kurduğu iddiasına inanıyor. Nedir iddia? "Suçsuz insanların üzerine giden, düzmece belgeler hazırlatıp, düzmece bir davanın açılmasına yol açan Fethullahçı polisler, askerler ve Fethullahçı yargı mensupları var."
Bahçeli demek istiyor ki, "Söyle ekibindeki askere, yargıca, emniyet mensubuna belge üretmesin, suçsuz insanları hapishanelere attırmasın."
Peki kim bu polisler ve savcılar? Somut bir bağlantı ortaya çıktı mı? Ben doğrusu bunu iyi niyetli bir çağrı olarak görmüyorum. Çünkü poliste ya da yargıda düzmece belge hazırlayanlar ve rövanşist duygularla hareket edenler olsa dahi, bunların emir-komuta zinciri içinde ve Fethullah Gülen'le bağlantılı olarak faaliyet göstermesi mümkün değil. Zaten, düzmece belgelerle, kurgu bir Ergenekon davasının yaratıldığını da hiç düşünmüyorum. Gülen'i ve Cemaat'e yakın kişileri tanırım. Onların, inançları gereği, kimseye iftira atmayacaklarını bilirim. İftira atmaktan ziyade, iftiraya uğradıkları kanaatindeyim. 1999'da, 500'ü aşkın emniyet mensubu benzer iddialara muhatap olmadı mı? O tarihte, bu listelerin uydurma olduğunu söyleyenler, hatta kendileri de o listelerde yer alanlar, bugün, maalesef herkesi "Fethullahçılıkla" suçlamaya başladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA