Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Einstein'ın akıllı şoförü

Einstein konferanslarına hep şoförüyle birlikte gidermiş. Bir gün şoförü ona, "Üstadım" demiş. "Bu İzafiyet Teorisi'ni konferanslarınızda en az elli defa takip ettim. Artık bütün söyledikleriniz ezberimde. Yorgun görünüyorsunuz. İsterseniz bugün yerinize geçeyim. Siz arka koltukta benim kıyafetlerimi giyerek biraz kestirin."
Einstein teklifi kabul etmiş. Şoför kürsüye çıkıp İzafiyet Teorisi'ni bütün incelikleriyle bir güzel anlatmış. Sorulara da uygun cevaplar vermiş. Ancak aylardır Einstein'ın konferansını iple çeken en ön sıradaki heyecanlı genç akademisyenin sorduğu soru, şoförün ezberlediği yerden çıkmamış: "Efendim sizin geliştirdiğiniz bu teorinin, Newton fiziğinden ayrılan üç özelliğini söyler misiniz?"
Şoför önce şaşırmış, sonra hafif gülümseyerek karşılık vermiş: "Dostum o kadar kolay bir soru sordunuz ki, inanın bu soruya, salonun arkasında uyuklayan şoförüm bile rahatlıkla cevap verebilir..."
Arka sırada kestiren Einstein yerinden doğrulmuş ve tabii en doğru karşılığı vermiş. Soruyu soran doçent de mahcup bir şekilde salonu terk etmiş.

***
Kıssadan hisse: Zekice verilmiş bir cevap, hayatınızı olumlu yönde değiştirebilir ve zorlukları bertaraf etmenize katkı sağlar. (Necla Sanlı'ya teşekkürler)

*
10 Kasım 1938'de Atatürk'ü kaybettik… Bu vesileyle sevgimi ve saygımı teyit etmek istiyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA