Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Adalet için Ses Ver!

Söz Suriyeli mülteci kadınlara ve çocuklara geldiğinde herkesin gözleri buğulanıyor, yaşlar birikiyor gözlerde. Önceki akşam da öyle oldu. Sahneye çıkıp savaştan kadınların ve çocukların nasıl etkilendiğini anlatan Suriyeli mülteci kadın Aya Sultan'ın sesi titriyor, Türk devletine Suriyelilere kapıları açtığı için teşekkür üstüne teşekkür ediyordu.
Onu dinleyen başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan olmak üzere, "Adalet İçin Ses Ver" temalı gala yemeğine katılan herkes göz yaşlarına hakim olamıyordu.
Kadınların sebep olmadığı korkunç bir savaşın en büyük mağduru kadınlar ve çocuklar.
Yaklaşık 12 milyon Suriyelinin evini terkettiği söyleniyor. 4 milyonun üzerinde Suriyeli bu korkunç savaşta hayatını kaybetti.
Hayatta kalabilmek için Türkiye'ye kaçan 3.5 milyon Suriyeli mülteci var ve onların da yüzde 80'ini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın kurucuları arasında yer aldığı Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) öncülüğünde düzenlenen II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde iki gündür, yabancı ve Türk pek çok bakanın katılımıyla "Barış Süreçlerinde Kadın ve Mülteci Kadınlar" "Suriyeli Mülteci Kadınlar ve Sorunları" ile "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele" konuları tartışılıyor.

KADEM'e teşekkür!
Gala yemeğinin açılış konuşmasında KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Sare Aydın Yılmaz üstüne basa basa kadınları katmadan bir barışın inşa edilemeyeceğini, adaletin olmayacağını ve bu savaşın durdurulamayacağını boşuna söylemiyor.
Evet dünyanın büyük bir çoğunluğunun görmezden geldiği büyük bir mülteci sorunu yaşanıyor ve savaş devam ettiği sürece de Sare Aydın Yılmaz'ın söylediği gibi bu sorun kartopu gibi büyüyecek, özellikle Batı ülkelerine ikiyüzlülüğü bırakıp bu korkunç savaşı bitirmek ve mültecilere yardım etmek için büyük görev düşüyor.
Gala yemeğinde evsahibi Emine Erdoğan'ın konuşması da kadın ve de kız çocuklarının hakları konusunda çok önemli mesajlar içeriyordu.
Erdoğan, "Hakim dünya düzeninde kadınların önemli rol oynayacağına inanıyorum.
Kadıların etkinliğinin arttığı bir dünyada adaletin tesisi daha da kolaylaşacaktır" dedikten sonra Türkiye olarak kadınların karar mekanizmalarında etkin rol olmasında seferberlik yürüttüklerini söyledi ve KADEM'i de toplumsal sorunlarda oynadığı kilit rolden dolayı tebrik etti.
Hepimiz biliyoruz ki cinsel istismar konusundaki yasa tasarısının geri çekilmesinde Sümeyye Erdoğan Bayraktar liderliğinde KADEM büyük rol oynadı.
Emine Erdoğan'ın kadın ve kız çocuklarının hakları konularını içeren bu önemli mesajlarının tüm Türkiye'ye yayılmasını diliyorum.
Şöyle ki Erdoğan, kız çocuklarının eğitimine büyük önem verdiklerini, Haydi Kızlar Okula kampanyasının himayelerinde gerçekleştiğini ve kız çocuklarının yerinin okul olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini söyledi ve şöyle devam etti: "Aileleri bu çabanın bir parçası kıldık. Ana kız okuldayız kampanyası başlattık. Son 14 yılda kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 91'den yüzde 99'a çıktı. Eğitim çağındaki kızlarımızın yeri yalnızca ve yalnızca okuldur. Eğitim yuvaları kız çocuklarımızı içine düşecekleri yanlış uygulamalardan koruyacak, en güvenli limandır. Eğitimlerini tamamlayan evlatlarımızın hayatın farklı alanlarında aktif rol almaları için de uğraştık.
Kadınlarımızın özel hayatları ile çalışma hayatları arasında denge tesisi gözettik." Diyeceğim o ki bazı konular siyaset üstü. Kadın ve kız çocuklarının hakları konusu gibi. Emine Erdoğan, birlik olmanın öneminden söz etti ve nerde durduklarını da bir kez daha yüksek sesle vurguladı. Diyeceğim o ki devletin tepesinden hem Suriyeli kadın ve çocuk mülteciler hem de Türkiye'nin kız çocukları için iç rahatlatıcı bir konuşmaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA