Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

ABD ayak sürürse iş başka yere gider

Adam darbe yapmaya kalkıyor, hâlâ delil istiyorsunuz. Dostluğumuzu sorgulatacak bir pozisyona düşmesini istemeyiz. 15 Temmuz olayları ortadayken ayak sürürlerse başka yere gider

Başbakan Binali Yıldırım ABD'ye net mesaj verdi: ABD'deki FETÖ lideri Fetullah Gülen için, "Adam darbe yapmaya kalkıyor, hala delil istiyorsunuz" diyen Yıldırım, "Dostluğumuzu sorgulatacak bir pozisyona düşmesini istemeyiz" dedi. Başbakan "15 Temmuz olayları ortadayken ayak sürürlerse başka bir yere gider" diyerek ABD'ye net mesajlar verdi. Gazetelerin Ankara Temsilcilerinin sorularını cevaplayan Yıldırım, şu mesajları verdi:
ZEVZEKLİĞİN TARİFESİ YOK: (ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un ziyareti) Bize de ziyaret talebi var, görüşeceğiz. (ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in, 'Temasta olduğumuz generaller hapiste' sözleri) Kimseden bir şey beklediğimiz yok. Zevzekliğin tarifesi yok ki yani. Adam bir laf söyledi, ertesi gün yalanladı.
DARBEYİ PLANLAYANLAR: Elde bilgiler var ama bunları ortaya çıkarmak yargının işidir. Fetullah Gülen'in işin merkezinde olduğu yönünde hiçbir şüphe yoktur. Göbeğindedir, merkezindedir. Bir numarası mıdır, yoksa '1A mıdır' onu bilemem.
ONU DA SİZ ARAYIN BULUN: (FETÖ, devletin tüm kurumlarına sızmış. Siyaset kurumunda yok mu?" sorusu üzerine) Burada yok. Onu da siz arayın bulun. 17/25 Aralık'tan sonra hala uyanmamış olanları masum kabul etmiyoruz.
ADALETLE HAREKET EDECEĞİZ: İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Darbecilere hesabını soracağız. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını soracağız. FETÖ terör örgütüne katılan, onlarla birlikte hareket edenlerin tespitinde kılı kırk yaracağız. Sürek avına çıkmayacağız; elimizdeki sağlam verilerle hareket edeceğiz. Yaşla kurunun birlikte yanmasına asla izin vermeyeceğiz. Birbirlerine karın ağrısı olanlar piyasaya çıkar, haksızlığa neden olabilirler. Onun için Başbakanlıkta kriz merkezi kurduk, bakanlıklarda kurullar oluşturuldu. Açığa alınanlarla ilgili titiz bir çalışma yürütülüyor. Mutlaka haksız yere işlem görmüş olanlar olabilir, 'yoktur' diye iddia etmiyoruz. Onun için yeni baştan ele alınacak, haklıyla haksız, suçluyla suçsuz ayırt edilecek.
İSTİHBARAT YAPILANDIRILACAK: Bu da gündemimizde var. Bunu da olgunlaştırıyoruz. Model için erken söylememeyim. Olgunlaşsın öyle söyleyeyim. KHK döneminde bununla ilgili re adım atılacak.
GENELKURMAY BAŞKANI'NIN SEÇİMİ: "Genelkurmay Başkanı Kuvvet komutanları arasından seçilir" maddesi "generaller, amiraller ve orgeneraller arasından seçilir" diye değişiyor. Orgeneral rütbesi alan herkes Genelkurmay Başkanı seçilebilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA