Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

CHP işçi düşmanı

Söylemi inandırıcı kılan, eylem ile tutarlılığıdır. Emeği önemsediğinizi, işçiyi "köle tüccarı taşeronun elinden kurtaracağınızı" vaat ediyorsanız, bunu uygulamalarınızla göstermelisiniz. Eylemleriniz söylemlerinizi yalanlıyorsa, inandırıcılığınız uçar gider. İtibarınızı da beraberinde götürür.
Emekliye
2 ikramiye, esnafa faizsiz kredi, mazot fetişizmi, kredi kartına borç silme gibi popülist vaatlerin yanına, asgari ücretin de muhalefetçe açık artırmaya çıkarılması, 12 yılda sağlanan ekonomik istikrarın ve birikimin bu partilerce kısa sürede harcanacağı kaygısını doğurdu.
Ancak burada dramatik olan, bizzat CHP liderinin "taşeron işçiliği kaldıracağım" açıklamasıyla çelişen örneklerin, sayılamayacak kadar fazla olmasıdır. Kılıçdaroğlu "800 bin taşerona kadro vereceğiz" diyor. Bu mümkün değildir. Zira hastaneye yemek taşıyanı kadroya almanın mantığı yok. Dışarıdan hizmet alan hastane fazladan kadro maliyeti yüzünden sağlık hizmetini ekonomik olmaktan çıkarır.
O işçinin hakkını koruyacak yasa da zaten çıktı. İzin, kıdem tazminatı ve maaş sorunlarını çözen yasa geçen yıl yazında yürürlüğe girdi. Bu sayede taşeronluk sisteminin ıslahı yönünde dev adımlar atıldı. Başka bir şey daha... Temizlik işçisi görünümlü hemşire örneğindeki gibi asıl işi yapanlara 100 bin kadro verileceğini bizzat Başbakan geçen hafta açıkladı.
Sözde işçi dostu görünen CHP, işçi düşmanı gibi davranıyor. Neden mi söylüyoruz; zira iktidarda olduğu yerel yönetimlerde bu düşmanlığı kanıtlayan yığınca uygulama var. Sosyal demokrat bir partinin sendikalı oluyor diye işçisini işten atması düşünülebilir mi? Maaş, ikramiye ve yemek alacaklarını ödemeyen başkanların öyküleri her yerde...
Son olarak, kendi belediyelerindeki bütün hizmetleri taşeronlara devreden ve o işçilerin müktesep haklarını vermeyen CHP'nin "800 bin taşerona kadro" sözü, nasıl inandırıcı olabilir ki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA