Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Ahtapot budanıyor

Bundan 30 ay önce Sabah'ta, Pensilvanya'da konuşlanmış FETÖ'nün kollarının nereye kadar uzandığını araştırmış ve bu grafiği oluşturmuştuk. "Derin ahtapot her yerde" başlığıyla, finans, polis, yargı, medya, eğitim, lobiler ve devlet kurumlarındaki örgütlenmeyi resmetmiştik.
16 Ocak 2014'ten bu yana yaşanan gelişmeler, 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla zirveye ulaşmış, kendi halkını bombalayacak kadar canileşenlerin karşısına çıkan halk, ahtapotu durdurmuştu.
Şimdi bu kolların ne derece derine indiğine tanık oluyoruz.
Aslında pek çok alanda gücü azaltılan FETÖ ahtapotunun ülkeye verdiği tahribat çok büyük oldu.
Banka, finans kurumları, sigorta şirketlerine açılan soruşturma sayesinde terör örgütünün finans kaynaklarına darbe vurabildik.
Maliye, Dışişleri, Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, BDDK, TİB, MİT, TMSF, EPDK,
YÖK, SSM ve BİST gibi kurumlarda ise uzun ve sabırlı çalışma sonucu ahtapot yavaşlatıldı.
Kamu kurumları, cemiyet lobi kurumları ve STK'larda ahtapotun izi sürülüyor ve sonuç alındıkça budanıyor. Eğitim kolunda dershanelerde başlatılan operasyonlar nihayet YÖK'e gelmiş, dekan ve rektörler ayıklanmaya başlanmış.
Medyada FETÖ üyesi yayın lisansları iptal edilmiş, kayyumlar devreye girmiş ve algı operasyonlarının önü alınmıştı. Ancak ülkeye 17-25 Aralık operasyonları dâhil büyük zararlar veren yargı bacağındaki operasyon henüz tamamlanmış değil.
Derin ahtapotun ordudaki kolunu 15 Temmuz gecesi teşhis edip ertesinde en ağır karşılığı vererek kesmiştik. Gördük ki ahtapotun tank gücü, yurtsever halk gücüne yetmedi ve darbeyi püskürttük.
Mücadele bitmiş değil.
Meydanlar terk edilmiyor zira ahtapotun hangi kılcal kolunun, nereleri sardığını henüz bilmiyoruz.
Misal dünyasındaki FETÖ yapılanmalarını, her saat daha da derinleştiriyoruz.
15 Temmuz gecesi tepkisini mertçe ortaya koyanları gördük.
İşçisini meydanlara çıkaran, iş makineleriyle bombacıların uçaklarına siper olan işadamlarını da...
Ancak kazanan netleşsin diye bekleyeni de oldu. "Sosyal medyada paylaşmıştım ama..." diyerek tatil beldesinden darbeye karşı olduğu beyanatının, gazetemizde yayınlanmasını isteyen de...
Derin ahtapotun iş dünyasındaki kollarını teşhise yönelik bir yöntem ne yazık ki yok. Çoğunun cebinde TUSKON kartı olan binlercesi şimdi darbeyi lanetliyor fakat bunları teşhis edemezsek bu vatan için canını malını feda edenlere haksızlık yapmış olacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA