Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Sabancı için 'fırsat' zamanı!

Borusan korkuyor ama büyük olmak risk almaktır. Sabancı Holding Borusan'ın aksine İspanya çıkarmasına hazırlanıyor. Kulislere göre, güneş ve hidroelektrik santrallerine yatırım için pek çok şirkete teklif götürmüş. Sabancı'nın İspanya yolculuğu gösteriyor ki bir grubun korkusu, bir diğerinin "fırsat zamanı" olabiliyor.
İspanya'daki Türk yatırımlarını Türk-İspanya İş Konseyi Başkanı Zeynel Abidin Erdem'e sordum. "İspanya'daki krizden Türkiye kârlı çıkar" dedi. Gemi ve seramik sanayii çoktan İspanya'yı izlemeye almış. Ülkede yarı mamul üreten fabrikalar kapanıyor. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Manisa ve G.Antep'teki birçok işletme, Suriye ve Irak yerine İspanya'ya yarı mamul ürün ihracına başlamış. Demek ki, "Medeniyetler İttifakı" işe yaradı.
İki ülke arasında dış ticaret hacminin 2010 sonunda 10 milyar doları bulması bekleniyor. İspanya'nın Türkiye Büyükelçisi Joan Carlos krizi fırsata çevirmeye kararlı. Üç ayda bir Marmara Bölgesi'nde bir fabrikayı ziyaret ediyor. Piyango size de çıkabilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA