Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

TOKİ'den cevap geldi

Geçtiğimiz hafta yazdığımız "TOKİ Ne Yapmak İstiyor?" başlıklı yazımıza TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar'dan cevap geldi.
Yazıyı biraz kısaltarak sunuyorum: "Katma değeri olan bu arsaları belli kişiler ve grupların kullanımına terk etmeyi siz de kabul etmemelisiniz. Ancak bu arsaların satışı planlanırken olanaklar ölçüsünde yeşil doku özelliklerini koruyucu ve de açıkgözlere fırsat vermeyecek tarzda bir organizasyon yapılmıştır. Satışa sunulan arsaların hiçbirinde satışa engel bir durum bulunmamaktadır. İdaremizin mülkiyetinde olan tapulu alanlardır. Aksi takdirde ve bilindiği üzere yeşil alan, park ve yol gibi kamu ortak alanları parsel numarası alamaz ve satılamaz. Bizler de sizler de hem yeşil dokuyu ve hem de kamu menfaatini korumak zorundayız.
(...) Ayrıca idaremizin imar planı yapma yetkisi İmar Kanunu'na uygun bir şekilde hazırlanan planları belediyenin onayına sunmaktır. Belediye imar planını değiştirerek veya olduğu gibi onaylama yetki- sine sahiptir. İdaremizin imar planı yapma yetkisindeki amaç işlerimizi hızlandırmaktır. Nihai yetki ise belediyeye aittir."
Son bir not: Sayın Bayraktar'a teşekkür ediyorum. Ancak, "imar planı yapma ve yeşili koruma" konusunda kaygılarım var. Bunu ileride yazacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA