Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bayram seyran

Bayramın iyisi nasıl olur? Arkadaşlı, aileli, kalabalık sofralı, gülmeli, paylaşmalı, dinlenmeli olur. O zaman herkese iyi bayramlar.
Hava Antalya'da parçalı bulutlu, Bodrum'da güneşli, New York'ta bulutlu, İstanbul'da yine Boğaz kan oldu.
Her bayram aynı şeyleri düşünmekten sıkıldım. Bayramların buralarda pek anlamı kalmadı. En klişesinden serzenişle; nerde eski bayramlar. Bayram diye bir şey yok, tatile kaçmak var. Bayram duygusu yok. Zaten birçok başka duygu da yok, alışığız.
'Ohhh bayramda İstanbul mis gibi' grubu mensupları el kaldırsın.
Kurban kesilmesine avaz avaz karşı çıkanlar, kızanlar Etiler'deki etçilerde diyelim 500 TL hesap öderken hiç de memnuniyetsiz görünmüyorlar ama. Bu da başka bir kafa.
Düşünüyorum düşünüyorum hatırlayamıyorum. Bazı şeyler o kadar klişe ve beyinlerimize kazınmış ki, izlediği dizideki aktörü arkadaşı zanneden dizisine bağlı genel izleyici misali biz de yaşadık zannediyoruz. Düşündüğüm şey şuydu; çocukken bayramda hiç kırmızı ayakkabılarım olmuş muydu? Yoksa o televizyondaki çocuk muydu?
Sosyal medyada gördüğüm bir bayram temennisi; 'Bu bayram içimizdeki öküzleri keselim.' Güzelmiş, çok iş var, kolay gelsin.
Öküz demişken, bu da bizim kızlardan eski sevgiliye alternatif bayram mesajı: 'Uçağın rötar yapsın, bavulun kaybolsun, yağmurlarda kal, arayanın olmasın, o yanındaki tatili burnundan getirsin. İyi bayramlar.'
Bayramda eğlenceli bir kitabın sayfalarını karıştırmak isterseniz önerim Domingo Bkz Yayıncılık'tan 'Küçük İnsanlardan Büyük Sorular, Hayli Mühim İnsanlardan Basit Cevaplar.' Hayli uzun bir isim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA