Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

E hadi inşallah!

Sen de alemsin ha, kış vakti boya yapılır mı kızım?" Yapılır, neden yapılmayacakmış. Mevsimsizliğimizle, yaşsızlığımızla övünmüyor muyuz biz.
Mesela 60'lık kadınlar genç kız gibi yırtık jeanler, minler giyiyor, koca koca adamlar hala kendilerini yirmilik zannediyor, çilek aralık ayında bile yeniyor, aynı ayakkabı kırk derece de karda kışta da 'moda' diye giyiliyor, benim evin badana boyası mı yersiz sayılıyor.
Her şey psikolojik anasını satayım.
Başarılısın çünkü hazırsın, odaklandın.
Başarısızsın çünkü bunalımdasın, yeterince istemedin. Miden bulanıyor o da korkularından. Korkarsan miden de bulanır, başın da döner.
Köpeğin deli gibi evin içinde koşup duruyor, yaramazlık yapıyor. O da psikolojik, ilgi istiyor. Bizim Mini alerji oldu, veteriner ne dedi; "Psikolojik Ayşanım". Günlerdir arkadaşınla konuşamıyorsun, saklanmış biyerlere, e canım o da psikolojik.
Keyfi yok.
Kadın yemeden duramıyor, kilo aldıkça alıyor. Pek tabii ki o da psikolojik.
Hızla değişen pis psikoloji seni.
Madem öyle ben de evi boyatıyorum işte, tamamen psikolojik. Yenilenelim, tazelenelim değil mi efendim.
Peki şehrimizde kol gezen bu aşırı samimiyet, ayarsız el kol hareketleri, limitsiz önüne gelenle flörtleşme çabaları, bu 'gönlüm nereye konarsa konsun yeter ki konsun' girişimciliği, bu gönülle mesafesi açılmış sadece görüntüye, yüzeysel tatmine yaslanmış ani aşklara sonra yeniden ve aniden başka aşklara açılma heyecanı ne olacak?
Doğum tarihini, en sevdiği yiyeceği, annesinin babasının ismini, çayı kaç şekerli içtiğini bile bilmediğimiz insanlar bir anda en yakınımız elbette sonra en uzağımız oluyorlar.
İzin veriyoruz, dostluklar bile vur kaç, alacağımızı alıp sepetliyoruz. Kızmaya, vazgeçmeye, küsmeye, kusur bulmaya dünden hazırız.
Hadi üz beni daha beter üzeyim seni.
Yolayım, kanını akıtayım, aklıma gelen başıma gelsin. Hadi.
Hadi demişken. 'Hadi İnşallah' haftanın filmi. Komik kız Pucca'nın maceralarının beyaz perdeye geçmiş hali. Başrollerde Büşra Pekin ve Murat Boz. Filmle ilgili ilk cümleyi Büşra Pekin'den kurmak isterim.
Komik, eğlenceli, akıllı, seksi, masum.
Büşra bunların hepsi. Pucca'nın hakkını vermiş.
Ayrıca yönetmen kusura bakmasın ama Büşra'nın film boyunca hiç de 'Çirkin Betty' hali yoktu. Baştan sona bir fıstıktı.
Murat Boz'a gelince, yakışıklı spiker rolüne cuk oturmuş. Bayıldım. Bu arada filmde baba rolündeki Cezmi Baskın'ın etkisini atlamamak gerek.
'Hadi İnşallah' aşkı arayıp bulamayan bütün kalbi güzel, eğlenceli, tatlı kızlara gelsin.
İzleyelim gülelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA