Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Etiler değil Etyer!

Etiler Nispetiye Caddesi etçiden, kebapçıdan, dönerciden geçilmiyor. Üşenmeyen sağ baştan saymaya başlasın. İlk girişte Namlı, Set Kebap, Nispet, Tavacı Recep Usta hadi Akmerkez'in Ulus kapısına uzanıp Zerafet'i listeye katmıyorum.
Geç Akmerkez'i ana bölgede sağ başta Adana Yüzevler Kebap (çok severim candır ayrııı), elini korkak alıştırma dal Alkent yoluna doğru hoop Develi Kebap sağında, dön geri ilerle Nispetiye'den Nusret'in yeni açtığı Kebapçı önünde son model arabalarla sağında, ver elini sol kolda Nusret, devam et sağda mönüsü ağırlıklı etlerden oluşan Boşnak, Günaydın Steak House, Big Chefs'in Sokağı'nda Günaydın Kebap, karşısında Günaydın'ın yine küçük etçisi yanında Uludağ Kebap, Çamlık'ta Çamlık Ocakbaşı, yine ana caddede Günaydın'a gelmeden Çardak Döner.
Bunlar benim ilk anda aklıma gelenler. Yüzde yüz atladıklarım vardır yani.
Peki şimdi ne olmuş? Bülent Cankurt'un haberine göre Nusret ve et yoldaşları taze açtıkları Kebapçı'nın yanındaki yılların Venüs Pastanesi'ni 22 milyon dolara almışlar. Hey maşallah, tebrikler. Venüs bizim için Etiler'in simgesidir, profiterolü candır, arkadaşa, eşe, dosta gitmeden önce Venüs'e uğranır... Tabii ki "uğranır'dı" diyeceğiz pek yakında. Alan almış, satan satmış.
Alıp imzayı atanlar da Nusret Gökçe ve arkadaşları olunca içime bir korku geldi takdir edersiniz ki. Etiler'in bir etçiye, kebapçıya, dönerciye daha ihtiyacı var mı sevgili okurlar? Yetmedi mi? Sanırsınız Etiler'e gelen et yemezse çıldıracak, elleri ayakları titreyecek. Etiler değil Etyer.
Venüs Pastanesi de gidiyor, benim okuduklarımdan anladığım yerine yine bir etçi geliyor veya Kebapçı büyüyor. Neyse ne, Nusret'in Venüs'ü nefis bir pastane yapacağını hiç zannetmiyorum.
Yine et, yine et. Yok mudur aklınıza gelen başka bir marifet? Ya da 'marif-et!'

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA