Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Cenevre'de milyon dolarlık fuar

Cenevre'de düzenlenen otomobil fuarının yıldızı milyon $'lık fiyatlarıyla dikkat çeken süper spor otomobiller oldu. Fuarda 20'ye yakın modelin dünya prömiyeri yapıldı

Bu yıl 85'incisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını açtı. Finansal kriz nedeniyle önceki yıllarda yakıt tüketimi düşük, ekonomik ve küçük modellerin sergilendiği fuarın, bu yılki yıldızları süper spor otomobiller oldu. Krizin geride kaldığını kanıtlayan fuarda, milyon dolarlık fiyatlarıyla dikkat çeken 20'ye yakın süper spor otomobilin dünya prömiyeri yapıldı.

130'U YENİ 900 MODEL SERGİLENDİ

Bentley, Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Bugatti, Porsche, Audi, Koeingsegg, Lotus, Roll-Royce, Pagani, Pininfarina ve Ford'un yeni modelleri büyük ilgi gördü. Fuardaki en pahalı otomobil 2.5 milyon euroluk Aston Martin Vulcan oldu. Sergilenen çok sayıda spor otomobilin şimdiden satılmış olması ise dikkat çekti.
130 modelin ilk kez vitrine çıktığı Cenevre fuarını 700 binin üzerinde otomobil severin gezmesi bekleniyor. Fuarda 220 katılımcının sergilediği toplam 900 aracın yaklaşık 100 adedi ise şimdiden AB'nin 2021 yılı emisyon normlarına uygun.

YILIN OTOMOBİL OSCAR'I VW PASSAT'IN
Avrupa'da 2015'in otomobili Volkswagen Passat oldu. Passat, 340 puanla 7 finalist arasından açık ara birinci seçildi. Sıralamada Citroen C4 Cactus ikinci, Mercedes-Benz C ise üçüncü oldu. Passat, Citroen C4 Cactus, Mercedes- Benz C, BMW 2 Active Tourer, Renault Twingo, Nissan Qashqai ve Ford Mondeo ile yarıştı.

2.5 MİLYON EUROLUK ASTON MARTİN VULCAN
Sadece 24 adet üretilecek Aston Martin Vulcan'ın Avrupa fiyatı tam 2.5 milyon euro. Araçta 800 beygir güç üreten 7.0 litrelik V12 motor bulunuyor.

450'NCİ BUGATTİ VEYRON SATILDI
BugatI'nin hız rekoru kıran modeli Veyron'un 450'ncisi Cenevre'de sergilendikten sonra Ortadoğulu sahibine teslim edilecek. Araç, 8 litrelik W16 motora sahip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA