Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Üç puandan çok daha fazlası...

Kim ne derse desin, Beşiktaş dün gece hem kendi tarihinde hem de Türk futbol tarihinde önemli yer tutacak bir galibiyete imza attı. Kolay değil! Napoli, İtalyan futbolunun an itibariyle en iyi takımlarından biri. Üstelik geçen maçta Benfica'yı paramparça etmişlerdi ama dün gece Beşiktaş, kendisini gruptan çıkarmaya çok ama çok yardımcı olacak bir galibiyet aldı.
Aslında Beşiktaş, ilk yarı çok mahkum oynadı. Bu ilk yarıda top kontrolü çoğunlukla Napoli'deydi. Fakat Beşiktaş, maç boyunca dünyada çok az rastlanan bir şeyi yaptı; yakaladığı her pozisyonu golle değerlendirdi. Mesela ilk yarıda müthiş bir Napoli baskısı varken, Tolgay Arslan'ın pasına Ricardo Quaresma hareketlendi, arka direğe harika bir pas yaptı, Adriano da golü attı. Bu dakikadan sonra Napoli'nin baskısı devam etti ve Caner'in arkasına atılan bir top ile ortaya çevrilen pasta da Napoli beraberliği yakaladı. Bu tür goller, ürkütücü gollerdir. Ama Beşiktaş hemen bu dakikadan sonra ikinci golü buldu. Rakip defansın hatalı pasını iyi değerlendiren Aboubakar, Beşiktaş'ı öne geçirdi. İkinci yarı Beşiktaş'ı daha iyi bulduk. En azından baskı yemedi. Bol bol pas yapma imkanı buldu ama defans ve kaleci hatalarından da arka arkaya penaltılar geldi. İlkinde kaleci Fabri, rakibe kontrolsüz girince penaltıya sebebiyet verdi. Allah'tan bu penaltı gol olmadı ama hemen ardından başka bir penaltıda Napoli beraberliği yakaladı.
Herhalde tüm Beşiktaşlılar, beraberlikten sonra "İnşallah maç böyle biter" derlerken son dakikalarda sahneye yine Aboubakar çıktı. Attığı kafa golü, Beşiktaş için sadece 3 puan değil aynı zamanda bir tarihti.
Hakeme kimse kızmasın... Bence Rus hakem çok iyi maç yönetti. Beşiktaş aleyhine verdiği iki penaltıda da haklı. İlkinde Fabri'nin kontrolsüz hamlesi, ikincisinde de Caner'in rakibin boynuna gereksiz bir sarılması vardı. Ayrıca yüzde yüz emin olmasam da Beşiktaş'ın attığı son golde Aboubakar, orta yapıldığında ofsayttaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA