Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Emenike şansı tepti!..

F.Bahçe dün gece ikinci yarıdaki oyunuyla UEFA Avrupa Ligi'nden çıkmayı başardı.
Dikkat edin 2. devredeki oyunu diyoruz. İlk yarıdaki F.Bahçe'yi hiç beğenmedim. Coşkusu yoktu, temposu hiç yoktu. Belki bunun temel sebebi, psikolojik ve fizik olarak önemli bir derbiden çıkmışlardı.
Üstelik seyirci sayısının azlığı Fenerbahçeli oyuncuların ilk yarıdaki konsantrasyon eksikliğinin en önemli nedeni oldu.
Bu yarıda rakip Zorya, Fenerbahçe'yi sürekli uzun topa zorladı. Üstelik kaptıkları toplarla da sürekli ileri çıktılar.
Zorya ilk yarıda her kontratağında en az 3-4 oyuncusuyla Fenerbahçe ceza alanına kadar gelebildi. Ama Ukrayna takımının kalitesi belli. Son paslar ve final vuruşları Fenerbahçe'yi de pek zorladı diyemeyiz. Bu yarıda Emenike, forvet hattındaki oyuncularla hiçbir uyum sağlayamadı. Fenerbahçe ikinci yarıya Emenike'nin yerine Stoch'u alarak başladı. Bu yarıda da büyük oranda eski kimliğine büründü. İleride basan, rakibe fazla pas ve kontratak imkanı vermeyen bir görünüm sergilediler.
Kilidi çözen de oyuna ikinci yarıda giren Stoch oldu. Yaklaşık 25 metreden müthiş vurdu ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Bu golden sonra Fenerbahçe için her şey güllük gülistanlık gerçekleşti.
Rahat pas yaptılar, oyunun kontrolünü sürekli ellerinde tuttular ve Kjaer'in attığı golle de maçı bitiriverdiler.
Fenerbahçe art arda 5. maçını kazandı. Üstelik Avrupa Ligi'nde içeride oynadığı her maçı kazandı.
Bu asla kolay bir performans değil. Fenerbahçe için bundan sonra gerek lig gerek Avrupa çok daha rahat geçecek gibi görünüyor.
Üstelik Advocaat, birçok oyuncunun fizik ve ruh halini iyi analiz etmiş. Kimi değiştireceğini, kimi rotasyona çekeceğini çok iyi belirliyor.
Mesela; Van Persie'yi asla üç gün arayla oynatmıyor. Ya da Emenike'ye fırsat vereceği maçları iyi tayin ediyor ama dün gece Emenike verilen şansı iyi kullanmadı. Sonuçta Fenerbahçe'de birçok şey rayına oturmuş gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA