Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kader ağlarını mı örüyor?

40 yıldır futbolun içindeyim. Çok şey gördüm. Muhteşem geri dönüşler, son dakikada verilen şampiyonluklar ve daha niceleri. Dün gece Vodafone Arena'da gördüğüm son dakikadaki gol ise benim futbol arşivimde enteresan gecelerden biri oldu. Başlığım kader ağlarını mı örüyor? Peki bu ne anlama geliyor?
Cuma gecesi Antalya'da Başakşehir kazandı. Maçın geneline baktığımızda 0-0 bitecek gibi görünürken son dakikada isimsiz bir oyuncu Napoleoni, Başakşehir'e 3 puanı getiren golü attı.
Gelelim dün geceye... Emenike'nin bitime 8-10 dakika kala kaçırdığı pozisyon dışında Fenerbahçe'nin tek pozisyonu yoktu.
Üstelik Fenerbahçe'den iki oyuncu kırmızı kart görmüş, maçın bitmesine saniyeler var ve Fenerbahçe beraberliği yakalıyor. Aslında beraberlik golünü dahi Fenerbahçe atmadı.
Golü Fabri attı. Fabri camia tarafından çok sevilen ve başarılı bulunan bir kaleci. Ama yemişim böyle sevilmeyi de böyle başarıyı da. İlk büyük hatasını Lyon'da yaptı ve bence turu Beşiktaş'a kaybettiren isim Fabri'ydi. Dün gece de yaptığı hatayla belki de Beşiktaş'a şampiyonluğu kaybettirdi.
Aslında Beşiktaşlılar enseyi karartmasın.
Şampiyonluğu kaybettirdi lafı tabii ki çok doğru bir laf değil. Ama şurası bir gerçek ki Beşiktaş kazansaydı yüzde 95'lerin üzerinde şampiyondu.
Ama şimdi şampiyonluk şansı yüzde 70'lere indi.
Fabri'yi niye eleştiriyoruz? Amatör bir kalecinin yapacağı bir hatayı yaptı da onun için.
Fenerbahçe bitime saniyeler kala yüksek bir doldur-boşalt topu attı. Havadan gelen top Marcelo'nun kontrolündeydi ve Marcelo zıplayıp kafayla uzaklaştıracaktı ki Fabri gereksiz bir şekilde kaleyi boşalttı. 'Topu yumruklayım' dedi, hem topa vuramadı hem de Marcelo'yu bozdu ve istem dışı Marcelo'nun kafasına çarpan top Beşiktaş kalesine girdi. Bu seviyelerde yapılmaması gereken bir kaleci hatası. Üstelik Beşiktaş golü yediğinde sadece saniyeler vardı ve rakip 9 kişiydi. Bence bu gol tarihe geçecek.
Gelelim maça... İlk 15 dakika F.Bahçe iyi başladı. Önde bastı, sonra Beşiktaş dengeledi ve Quaresma Türkiye'deki en iyi maçlarından birini oynarken devrenin son dakikalarında Aboubakar'a müthiş bir gol attırdı. İkinci yarı futbol kalitesi sıfıra indi. Adeta bir kaos vardı.
Art arda kırmızı kartlar geldi. Oyun soğudu ve maçın fişi çekilecekken belki de Beşiktaş'ın fişi çekildi. Bugünden itibaren camia kenetlenmeli.
Kaybedilmiş önemli şeyler var ama şampiyonluğun hala en büyük favorisi Beşiktaş.
Hakem Fırat Aydınus'a kızamıyorum. Sarı kart standardını düşük tutayım dedi buna rağmen birçok sarı ve iki kırmızı çıktı. Bence ilk yarıda Babel'e yapılan hareket penaltıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA