Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

İsyanla gelen tarihi zafer

Bizim takımlarımız hep "Ondan yandık, bundan yandık" diye bahanelere sığınırlar. Ama dün gece Beşiktaş takımı bir kişilik kavgası verdi. 4-3-3, 3-5-2, 4-3-2 hepsi hikaye. Sahada kazanmak için kavga veren Beşiktaş bu savaştan da sağlam çıktı. Bakınız hakemler karar verirler. Öyle veya böyle... Rus hakem öyle bir penaltı kararları verdi ki özellikle ikinci penaltının hiç alakası yok. Özellikle Caner dahil, en ufak tepki göstermediler ve atıldı penaltı. Bu şunu gösteriyor;
Takım disiplini... Demek ki Şenol Güneş, bu disiplini vermiş.
Böyle bir kararda Beşiktaşlı futbolcuların hepsi isyan bayrağını çekip, en az bir-iki sarı belki de kırmızı görürdü.
Ama hakemin kararlarına itirazı uzatmak yerine mücadeleye yöneldiler. Sonuç ne oldu? Kazandılar.
Dün akşamki bu maç bence bir isyan maçıdır. Bu isyan maçına "Hakeme isyan" diyebilirsiniz, "Rakibe isyan" diyebiliriz... Dersiniz de dersiniz...
Ama bu isyandan Beşiktaş takımı kazanarak çıktı.
Yani küçük oynamadılar, "Küçük olsun bizim olsun" demediler.
Aslında bu son yıllarda gördüğümüz en enteresan olay.
Şenol Güneş başta olmak üzere bütün Beşiktaşlı futbolcuları tebrik etmekten başka söyleyecek bir sözümüz yok. Türk futbolu adına hepsine teşekkür etmek lazım. Bakınız!
Milli takımımızın prim kavgaları, teknik direktör-milli takım kaptanı tartışmaları, ego kavgalarının olduğu yerde dün akşamki maç herkese ders olsun. Beşiktaş kaybeder miydi? Kaybederdi. Hiç önemli değil. Bu mücadeleyi verip kaybetseydi neyi kaybederdi? Hiçbir şeyi... Ama şahsiyetli kavga, bu şahsiyetli mücadeleyi veren teknik direktörün de, futbolcusunu da tebrik ederim.
Başka bir şey değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA