Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Alex oyuna çok geç girdi

Kocaman-Alex olayının bu maça etkisi olmuş mu?
Aykut Kocaman'ın Alex ile yaşamış olduğu polemik ve takındığı tavır Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden etti. Alex'li Fenerbahçe ile, Alex'siz Fenerbahçe'yi yanyana koyalım. İlk yarı sıfır pozisyon, sıfır isabetli şut, bir tane korneri var Fenerbahçe'nin... İlk pozisyonu da 52. dakikada Mehmet Topal'ın üst direkte patlayan ceza alanı dışından şutu... Alex girdikten sonra Fenerbahçe'nin ruhu, kimliği, aklı değiştiği gibi iştahı da arttı. Alex'in birinci kornerinde Mehmet Topuz'un kafa vuruşu üst direkte patladı. İkinci kornerinde Topuz'un kafasını Sow tamamlayarak golü attı.
Kocaman'ın çıkardığı 11 ve başlangıç oyun anlayışı nasıldı?
Güçlü olan, zayıf yanını herkesten iyi bilendir. Daha güçlü olan ise zayıf yanına hükmedebilendir.
Aykut Kocaman, Moskova'da yaptığı açıklamada rakibinin çok süratli, tempolu bir oyun oynadığını söylemişti. Moskova'da çıkardığı kadro ve oyun sistemi çok doğruydu. Rakibi kontrol ettiler ve akıllı hücuma çıktılar.
Ama Kadıköy'de aynı kadroyla tam tersine hareket edip Spartak gibi tempolu ve hızlı hücum oynamaya çalışınca oyunu kontrol edemeyip golü yediler; rakip kalede pozisyon bile üretemediler.
Aykut Hoca, bu üretkensizliği görmesine rağmen, ikinci yarı Alex ile başlaması gerekirken 60'a kadar bekledi. Selçuk'ta ısrar etmesi yanlıştı. Avrupa'da yabancı sınırı yok. Orta göbek kafadan Baroni-
Topal olmalıydı. Maç eksiği olan, temposu düşük Krasic'in yerine de Stoch gibi pırpır, dar alanda kolay çalım atan, rakibin üzerine gidebilen oyuncuyu tercih etmeliydi.
Krasic sakatlanmasa Stoch girmeyecekti. Aykut Hoca'nın kafası o kadar dalgındı ki, golü erken yedikten sonra önce şoka kendisi girdi. Alex girinceye kadar ölü topları doğru dürüst kullanacak oyuncusu yoktu sahada.
Hakemi nasıl buldunuz?
Alman hakem Brych, rakibi 10 kişi bıraktı ama tüm takdir haklarını Rus ekibinden yana kullandı. Fenerbahçeli oyuncuların sinirlenmelerine düdükleriyle çanak tuttu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA