Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bi şehr-i Stanbul ki..

"İstanbul öyle bir şehir ki; dünya içinde dünya..."
Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Başkanı Luc Van den Brande, "İstanbul 2010" dergisine böyle demiş.. Niye böyle dediğimi de anlatmış..
"Kendinizi olduğunuz gibi göstermeniz gerektiğini düşünüyorum. Yapay olan hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Çok sayıda pırlantanız var. Gerçekten kim olduğunuzu gösterin ve yapay olmasına izin vermeyin."
2010 Ajansı en sonunda bu dergi ile geniş bir kesime ulaşabilmiş ne yaptıklarını, niye yaptıklarını anlatmak için.. Dergi güzel, şık.. İlk sayının başlığı "Miras"tı. "Keşif" ikinci sayının ana fikri.. Önemli bir simge bu, İstanbul'u keşfetmek... Dolmabahçe Sarayı'nın cam trabzanlı merdivenleri kapakta, insana "Gir içeri ve yeniden keşfet" diyor.
İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti ünvanının resmi sahibi olduğu açılışın davetlisi Kültür Bakanları ile yapılmış röportajları mutlak okumak lazım. Belli ki bizim İstanbul'a bakınca gördüğümüzden hep bir fazlasını görüyor Avrupalı.
Keşif, bir başucu dergisi.. Atılmayacak, saklanacak, ara ara okunacak.
Okurlarımın köpeğim Cimbom'un annesi olarak tanıdığı, farklı çabalarıyla gündeme getirdiğim ama aslında en çok "dergici", Erkekçe'mizin ressamlarından Lalehan Uysal Kreatif Direktör ve Yayın Yönetmeni. İyi iş çıkarmış, Lalüş..
Dergiye İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı tüm müzeler, Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul Modern, Santral İstanbul, Kültür A.Ş. İstanbul Kitapçısı mağazaları, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanları iç ve dış hatlar terminalleri, TCDD İstanbul Hareket merkezleri, Çırağan, Hilton, Marriot ve Point Otellerinin okuma bölümlerinden, İstanbul 2010 AKB Ajansı merkezi ile www.istanbul2010.org web portalından ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA