Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Giden ve gelen..

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız gitti. Yerine Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu geldi. Komutanlık devredilirken ikisi de konuştular. Bakın neler dediler?.
Org. Iğsız.. "Bazı beklentilerle, şu veya bu sebeple doğrularımdan, ilkelerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Temelini, akıl ve bilime bağlılığın teşkil ettiği Atatürkçü düşünce sistemini meslek yaşamım boyunca rehber edindim. Ebedi önder Atatürk'ün eseri ve emaneti olan Cumhuriyeti ve Anayasa ile şekillenen temel değerlerini Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilmez ana dayanağı olarak gördüm ve hayat görüşümü bu gözlükten bakarak şekillendirdim."
Org. Kıvrıkoğlu.. "Bu görevin icrasında bundan önce olduğu gibi hedefimiz Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, Atatürkçü düşünce sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, milli çıkarlarını her türlü değerin üstünde tutan bir yaklaşımla , Türk yurdunun bölünmez bütünlüğüne, Anayasa ile tayin edilmiş laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü dış ve iç tehdidi önlemek olacaktır. Komutanlar değişse de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görev ve sorumluluklarında, devletin üniter, laik ve sosyal hukuk devleti olma niteliklerinin korunmasındaki kararlı duruşumda bir değişiklik olmayacağını özellikle vurgulamak istiyorum."
Giden ve gelenin konuşmalarını kelime kelime özümleyerek dikkatle okuyun..
O zaman bu ülkede bazılarının niçin asker düşmanı olduklarını ve niçin hep düşman kalacaklarını çok iyi anlayacaksınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA