Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Parklar ve mezarlıklar!..

MEHMET (Yılmaz), New York Parklarını yazmış.. Gez gez bitmeyen.. Londra farklı mı?. Peki ya bizde?..
Park ve meydan düşmanı bir ülke olduk.. Eldeki tarihi parklar da birer birer gidiyor..
Beşiktaş Belediyesi Yusuf Namoğlu ile bir hamle yapmış, yığınla mahalle parkına ek olarak, muhteşem bir projeye girişmişti. Akmerkez'in altından başlayıp, Ortaköy'e kadar inen ve tüm vadiyi içine alan harika bir "Central Park"ı olacaktı İstanbul'un da.. Beşiktaş da, Anakent de, ANAP'lı olduğu için çalışmalar kolay başladı.. Her gün gidip bakıyordum.. İşin milyonlara mal olan kabası bitti, ama para da bitti.. Seçimle belediyeler el değiştirdi. Ana Kent Belediyesi, Kadir Topbaş'la kırk kez konuştuğum halde, parmak uzatmadı. Gücünün yetmeyeceğini bilen İsmail Ünal da uğraşmadı.. Parkı inşa edenler, şantiyelerini boşaltıp çekti gittiler, yıllar önce.. Orada bir leş kaldı. Beşiktaş halkı, CHP yerine, AKP'ye oy verse, şimdi orada, kurdelasını başbakanın kestiği bir harika park vardı kesin.. Şimdi o yarım vadiye, yakında siteler kondurulur, merak etmeyin..
Beşiktaş'la beraber, İstanbul, hatta ülke cezalandı, kimsenin haberi yok..
İşte New York Central Park ve bir Türk gazetecisi orda her sabah koşuyor ve yazıyor.. O muhteşem vadi de, bizim efsanemiz olurdu.
Geçen gün Ruhat'la (Mengi) oturuyoruz , Ortaköy Ertekin'de.. Ulus'ta evi var.. "Yahu bizim evin tam karşısına mezarlık yaptılar. İstanbul'da mezar yapacak yer mi kalmadı" dedi.
"İsmail Ünal'a teşekkür et" dedim.. "Oranın, yeşil bir park olarak kalmasını sağlama aldı.. Karacaahmet'i, Zincirlikuyu'yu, Aşiyan'ı düşün.. Oralar mezarlık olmasa, bugün neydiler?. Bu ülkede park yapma ve korumanın tek yolu mezarlık yapmak.. Bir ona dokunamıyorlar."
Ruhat "Haklısın yahu" dedi..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA