Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sporumuzdaki "Garip" istifa

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül istifa etmiş.. Efendim güya, yeni Spor Bakanına hareket serbestliği tanımak için bir jestmiş bu..
Keşke öyle olsa..
Bunca yeni bakan var.. Hangisinin genel müdürleri böyle alel acele istifa etti?.
Suat Kılıçtanımam.. İlk defa ekranda gördüm bakan olunca.. Genç ve insana güven veren bir tipi var. Dilerim öyledir..
Ondan da bir dileğim var.. İlk..
İstifa eden Yunus Akgül'e lütfen sorsun.. Geçen yıl Başbakanın talimatı ile basketbol federasyonuna tahsis ettiği 28.5 milyon lira ne oldu?. Bunun hesabını, yazılı ve görsel medyadaki uzun ve ısrarlı sorulara rağmen vermekten niçin kaçındı..
Birlikte Amerika gezileri yaptığı Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e gözü kara hamilik yaparken, Futbol Federasyonu Başkanına durup dururken neden saldırdı?.
Sayın Bakan,
Bu 28.5 milyon lira, bu ülke insanının vergileridir. Sayın Başbakan, Dünya İkincisi olan Basketbol Milli Takımına prim olarak bu parayı vaad etti. Para Akgül üzerinden Demirel'e gitti ve kayboldu. Kime, ne zaman, ne verildiği bir türlü açıklanmadı.
Demirel hesap vermekten kaçınca, paranın asıl sahibi Akgül'e sorduk.. Yanıtı "4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereği, sorun. 15 gün içinde cevap gelir" oldu. Kamuoyu önünde televizyon ekranlarında ve gazetelerde en az yüz kez sorulmasını görmezden gelerek. İşi yokuşa, hem de bu çağda bürokrasiye sürerek.. Şahin Mengü, milletvekili olarak Meclis'e soru önergesi verdi. Gene yanıtlamadılar. Seçimler araya geldi, soru kadük kaldı.
Sonunda biz yasal hakkımızı da kullandık Sayın Bakan.. Kaçış yolları kapansın diye bunu da yaptık. 30 Haziran 2011 tarihinde, resmi sitelerine yazarak bunu resmen sorduk. 4982 sayılı yasayı işlettik. Bugün 19 Temmuz. Yani yasal 15 günlük süre doldu, ama hala "Çıt" yok..
Sayın Bakan..
Aniden istifa eden Genel Müdürünüz Yunus Akgül, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i himayesine almış bir bürokrat.. Demirel, Aziz Yıldırım sayesinde o koltuğa oturan ve orada kalan bir Federasyon Başkanı.. Aziz Yıldırım şike operasyonunun tutuklu sanığı..
Ve de ortada..
Hesabı bir türlü verilmeyen 28.5 milyon lira var..
İlişkiler ilginizi çekmiyor mu?.
Şu 28.5 milyonun dağıtımının belgeleriyle açıklanmasını emreder misiniz?.







Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA