Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Tıraşlanmamış vicdan sahibi kalem...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Suriye'deki Baas'çı rejime destek veren CHP'yi eleştirirken kullandığı ifadelere bir eleştiri de Zaman Yazarı Hüseyin Gülerce'den geldi. Önceki gün, "CHP, Baas, Aleviler ve Sünniler" başlığı ile bir yazı kaleme alan Gülerce, benim bir önceki yazımda bahsettiğim "tıraşlanmamış vicdan sahibi" kalemlerden biri olduğunu gösterdi.
Çelik'in ifadelerinin maksadını aştığına dikkat çeken Gülerce'nin, "Bazı sözler vardır, özür dilenmedikçe, yapılan yanlıştan dönülemez. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çelik'in, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken söyledikleri de böyledir. Bu ifadeler, maksadı aşan ifadelerdir.
Şahsen ben de Sayın Çelik'i, yakından tanıyorum.
Onun, demokrat karakterini biliyorum.
Alevi vatandaşlarımızın hakları konusunda hükümetteki duruşuna da vâkıfım. Alevi vatandaşlarımızı karşısına almayı, hiçbir zaman düşünmeyeceğine de inanıyorum. Ama sözleri Alevi vatandaşlarımızın bütününü üzmüştür, kırmıştır, rencide etmiştir, yaralamıştır. Tecrübeli bir siyasetçinin bunu görmesi lazım. Hatadan dönmek de fazilettir. Samimi bir özür, gönüllerin tamiri için bugün çok değerli hale gelmiştir. Hepimiz insanız. Bu tür yanlışları yapıyoruz. Ardından üzüntü de duyuyoruz. Fakat özür dilemedikçe açılan yaralar kapanmıyor" ifadeleri gerçekten yüreklere su serpen, umut veren türden.
Söz konusu yazıyı muhakkak okumanızı tavsiye ederim. Bu arada Hüseyin Çelik'i eleştiren bizleri "haksızlık" yapmakla suçlayan bazı arkadaşların da, onun bu yazısını ve duruşunu kendisine ders almasını temenni ederim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA