6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
SGK'dan 'kesinti' iddialarına yalanlama!

SGK'dan 'kesinti' iddialarına yalanlama! "Bu ifadeler gerçek dışıdır" | Video

25.02.2020 | 11:08

Sosyal medyada paylaşılmasının ardından hızla yayılan hatta bazı haber bültenlerine bile konu olan SGK'nın emekli maaşlarında kesintiye gideceği iddiası yalanlandı. En yetkili kurum Sosyal Güvenlik Kurumu son dakika açıklama yaparak kesinti iddialarını yalanladı. SGK'nın emekli maaşlarında kesinti yapacağı ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin kesileceği, maaşlarından yeniden sosyal güvenlik destek birimi kesilmeye başlanacağı ve hatta vefat eden kişinin eşine bağlanacak ölüm aylığı işlemlerine ilave kriterler getirileceği iddia ediliyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu "Bu ifadeler gerçek dışıdır, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bu şekilde herhangi bir çalışma istenmedi, dolayısıyla böyle bir çalışmamız bulunmamaktadır" dedi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür:

Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

VATANDAŞLARIMIZI YANITLMA HEDEFİ TAŞIMAKTA

Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.

Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA