6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Kendi ayağıyla kavga eden köpek!

Kendi ayağıyla kavga eden köpek!

09.03.2018 | 15:48

Sosyal medyada paylaşılan bu videoda bir köpek, yemek yediği esnada kendi kendini ayağıyla rahatsız ediyor ve ayağına saldırıyor. Köpek besleyenler, bunun gibi sorunlarla çok sık karşılaşıyor. Peki köpekler yemek yerken neden saldırganlaşır? Bu davranışı tetikleyen pek çok unsur olabilir. Ayrıntılar haber yazımızda!

Evcil hayvanlar arasında en sadıkları köpekler olarak bilinir. Ancak bazı davranışları zaman zaman sizi sorunlarla karşı karşıya bırakabilir. Özellikle yemek konusunda köpekler içgüdüsel hareket ederler. Bu davranışı tetikleyen pek çok unsur olabilir.

  • Köpeğiniz yemek konusunda tedirgin olabilir. Bir sonraki öğününü ne zaman alacağını bilmediğinden yemeğini korumaya geçiyor olabilir.
  • Köpeğiniz sizi sürekli iyi şeyleri elinden alan biri olarak görüyor olabilir. Bu durumda ona yemek verenden ziyade onun yemeğini alacak bir tehdit olarak görebilir.
  • Köpeklerde yemek yerken saldırganlaşmak liderlik karmaşasından ortaya çıkıyor olabilir. İlişkinizin çok iyi olması sizin lider olduğunuzu göstermez.

Köpeğiniz yemek yerken saldırganlaşmanın uygunsuz/yanlış bir davranış olduğunu bilmiyor olabilir. Aranızdaki iletişim kopukluğundan kaynaklanabilecek bu durum Engelleyici Eğitim ile çözülebilir. Unutmamalısınız ki ona neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğretecek olan sizsiniz!

Köpeğiniz yemek yerken her ona yaklaştığınızda hırlıyor, havlıyor hatta saldırıyor ise ve bu davranışlarına karşılık her geri adım atıyorsanız bu davranışlarını ödüllendiriyor, cesaretlendiriyorsunuz demektir. Bu agresif ufaklığa göre yaptığı davranışlar işe yarıyor ve yemeğini sizden koruyor. Yerine göre geri adım atmayacağınız anlamına gelmiyor, bu konuyu birazdan detaylıca açıklayacağız. Köpeğiniz saldırgan davranışları diğer evcil hayvanlarınıza gösteriyorsa yemeğini ayrı bir alanda verebilirsiniz.
1- Ailenizin tüm üyelerini bu eğitime dahil edin.
2- Yemek saatini siz kontrol edin. Düzenli bir beslenme programı oluşturun.
3- Köpeğinizi yemek için çalıştırın. Mama kabını önüne koymadan önce bir kaç komut (otur, yat, dön gibi) verin ve ardından yemeğini verin.
4- Yavru köpeğinize bu davranışın yanlış olduğunu ve yemek yerken her zaman çevresinde insanlar olabileceğini öğretin.

Erken yaşta bu sorunun üzerinde çalışırsanız çok daha etkili sonuçlar alırsınız.

SON DAKİKA