- Kadınlar, Ramazan boyunca sofralarını sizin tariflerinizle hazırlıyor. atv'de yaptığınız program, satır aralarında, hayat dersi de verir gibi... Ramazan'dan sonra da devam edecek mi ?
- İnşallah devamı da olacak, çok büyük ilgi var çünkü. Her gün yüzlerce mail alıyoruz. Yemek işimdeki bireysel hedefim, insanların sağlıklı beslenmesi. Ve bunun çok kolay olduğunu çalışan, vakti az olan çocuklu kadınlara da anlatmam lazım. Çünkü sağlıklı beslenmek, sağlıklı bir duygusal hayatın da temeli.
- Ruhsal sağlımız için, mutfakta hangi yemeklerin kıymeti daha fazla?
- Kendinizi bir fabrika gibi düşünün, fabrikadaki makineye nasıl bir malzeme verirseniz ,öyle bir sonuç alırsınız. İnsanlara mutlu olmak istedikleri zaman, saf, taze ve temiz gıdalar yemelerini öneriyorum. Gıdanın başlangıç noktasına en yakın halini görmek lazım. Tabii ki her dakika kendi yaptığımız yemekleri koyduğumuz sefer taslarıyla dolaşacak halimiz yok, ama evinizde yaptığınız bir sandviçi bile çantanıza attığınız zaman, tekrar eve gelinceye kadar ya da tekrar iyi kalitede bir şey yiyinceye kadar idare edebilirsiniz. Aç kalsam, kalitesiz bir şeyi asla yemem. Aynı şey aşk için de geçerli bende.
- Programınızda, kadınlara hayal güçlerini zorlamalarını, farklı malzemeleri denemekten sakınmamalarını söylüyorsunuz. Türk kadınları mutfakta nasıllar?
- Hep aynı malzemelerle, aynı yemekleri yapıyorlar. Biraz hayal gücünü geliştirmek istiyorum. Aşkta da bu böyle... Hep aynı malzemeyle aynı şeyi yaparsan, bıkarsın. Mutfak da aşk da her zaman bakım ve özen ister. Bir mutfağı üç gün kullanın, özenmeyin, kavanozları kirli ellerinizle tutun, sonuç yine sizi etkiler.