Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Neler gitsin, neler kalsın?

KIŞ sezonunu resmen bitti sayabiliriz.
Özellikle moda endüstrisi için bu böyle.
İndirimden de artık bir şey bulmanız çok zor. Peki ne yapıyoruz? Bir süre daha mevcut kışlık gardırobumuzdan giyinmeye devam ediyoruz.
Fakat indirimden de bilinçsiz yeni kışlık kıyafet alışverişi yapmıyoruz. Alışverişe çıkmak yerine, gardırobumuzda ne gibi düzenlemeler yapabiliriz, ondan bahsedeceğim. Gardırobumuzun sadece yüzde 20'sini kullanıyoruz. Bu kış yeni aldığınız kıyafetleri giydiniz, giydiniz.
Dokunmadıysanız, dokunmayacaksınız demektir. Gelecek sezon neler var, neler yok bakalım, dolabımızı gelecek kış için düzenleyelim:
1- Yedek kulübesi: Kış boyunca, hiç giymediğiniz ve hatta sezonlardır elinizi bile sürmediğiniz birçok parça vardır.
Öncelikle onları ayıralım, hatta vedalaşalım. Bu kıyafetleri bir yakınınıza ya da en güzeli, ihtiyaçı olan kişilere ulaştırmalısınız. Giymeyeceğiniz kalın bir kazak, başka biri için hayat kurtarıcı olabilir.
2- Üzerinize tam oturmayanlar: Üzerinize dar veya bol gelen ürünler de olmuştur, sırf bu yüzden giyemediyseniz, onları ayırın. Eğer bu kıyafetler, bir dahaki kış için uygunsa, hepsini bir torbaya koyup doğru terziye gitmelisiniz. Önceki halinden daha da güzel olma şansları var!
3- Etiketi sallananlar: Bu sezon yeni aldığınız, moda olan desen, kesim ve renklerde, gıcır gıcır kıyafetleriniz vardır.
Ama bir kere bile giymemişseniz, moda olmasına rağmen tarzınız değilmiş. Bir anlık sevdaya kapılıp almışsınz belli ki.
Onları da bir köşeye ayıralım. Bunları dostlarınıza, babanıza ya da kardeşinize verin. Çünkü belli ki gardıropta yer kaplayıp en giyilesi olanların gözden kaçmasına neden olacaklar.
4- Demodeler: Herkes gibi sizin de dolabınızda modası geçmiş kıyafetler olması lazım. Demode olup olmadığını nasıl mı anlayacağız? Üç sezondur giymediğiniz bir parça artık demode olmuştur. Bu aşamada biraz moda dergisi veya moda yazıları karıştırmanız gerekecek. Ama neler seneye yine moda, tekrar üstünden geçmek isterim...
Dolapta kalacaklar: Postallarınız ya da bilekli botlarınız. Slim fit pantolonlar.
Ekoseli olan her şey. Renkli pantolonlar.
Çift renkli mokasenler. Kruvaze bağlanan ceketler. Balıkçı yaka kazaklar. Trençkot kesimli pardesü kabanlar.
İndirimden yenisini almayın: Metal zımbalı, deri, siyah rock tarz kıyafetler.
Militer detaylı kıyafetler. Kahve ve siyah renk kombini. Gri ve kahve renk kombini.
Altı beyaz lastik spor ayakkabılar.
Yıkanmış, aşınmış jeanler. Şal yaka triko ve hırkalar. Yelek ve kasket.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA