Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bezelyeli kuzu

Yağları kızdırıp, et ve arpacık soğanları kavurun. Üzerine küçük doğranmış havucu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Bezelye, kesmeşeker ve tuzu katın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, 40 dakika pişirin. Bir çorba kaşığı suyla açılmış nişastayı yavaşça ekleyin. En son kekiği katıp, 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı bezelye
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
3 adet havuç
2 adet kesmeşeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz
Karabiber
Kekik

* * *

Peynirli mantı
Derin bir kaba unu koyup, süt ve tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya ayırın ve ince açın. Yufkalardan kareler kesin. Rendelenmiş beyaz peyniri yoğurtla karıştırın. Hamurların içine peynirli harçtan koyup kapatın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızıbiber dökün.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
Aldığı kadar süt
1 çay kaşığı tuz İçi için:
100 gr. beyaz peynir
4 çorba kaşığı süzme yoğurt

* * *

Kar yağdı pastası
Süt, un, tozşeker, kakao, nişasta ve margarini kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. İncirleri haşlayıp, küçük doğrayın. Bisküviyi ufalayın. İnce kıyılmış cevizi de ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Islatılmış bir kaseye hazırladığınız harcı bastırın. Bir gece dolapta bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerini hindistancevizi ve şamfıstığıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı margarin
8 adet kuru incir
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA