Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Terbiyeli çorba

Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş havuç, soğan ve patatesi haşlayın ve blender'dan geçirin. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırpın, karıştırarak çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın.
MALZEMELER
2 su bardağı et suyu
1'er adet patates, havuç, soğan
1 su bardağı tel şehriye Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
Tuz

Enginarlı patates tava
Patatesleri haşlayın. Soğuyunca ince dilimleyin. Enginarları limonlu suda 15 dakika pişirin. Bir tavada yağların yarısını kızdırıp patatesleri ekleyin. Doğranmış sarmısak, soğan, karabiber ve tuz ilave edip patatesler kıtır kıtır olana kadar pişirin. Enginarları kalan yağda kavurun. Sirkeyi de ekleyip çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Doğranmış rokayı ekleyip ocaktan alın. Patatesleri de karışıma ekleyip iyice harmanlayın.
MALZEMELER
1 kg patates
8 adet küçük boy taze enginar
3 çorba kaşığı limon suyu
3 diş sarmısak
3 adet soğan
1 demet roka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber

Pekmezli helva
Margarini eritin, fıstıkları kavurup unu ekleyin. 15-20 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, toz şeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip karıştırın. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp beş dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın.
MALZEMELER
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
2.5 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA