Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Süt terbiyesinde kuzu eti

Süt, sarımsak, zeytinyağı, defne yaprağı, kekik, karabiber ve pul biberi karıştırın. Etleri sosun içine atın ve karıştırıp bir gece bu şekilde buzdolabında bekletin. Ertesi gün sosta beklemiş etleri; tereyağında yumuşayıp pişene kadar kısık ateşte soteleyin. Tuzunu ekledikten sonra porsiyonluk olarak hazırlayıp taze kekik ve defne yaprağı ile bağlayın. Tabağa alıp kızartılmış patates dilimi ve kiraz domates ile servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı süt
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 diş dövülmüş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Pul biber Eti kızartmak için:
1 çorba kaşığı tereyağı Garnitür için:
Patates ve kiraz domates

***
Kafes böreği
Küp doğranmış margarin, yoğurt, karbonat ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı ayırıp kalan hamuru yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Peynir ve maydanozu üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan ince şeritler keserek, bu şeritleri üzerine kafes biçimi verecek şekilde yerleştirin. Sütle yumurta sarısını çırparak üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
125 gr. margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
1/2 kg. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
***
Çikolatalı katmer
Yufkalardan birini düz bir zemine serip eritilmiş tereyağı ve süt karışımı ile ıslatın. Üzerine biraz toz şeker ve fındık serpin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Daha sonra yufkayı dikdörtgen şeklinde katlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet yufka
3 paket bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
Pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA