Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

300 milyon dolarlık tanıtım

Medyanın bir kısmı futboldan nemalanadursun, ülkede spor adına güzel gelişmeler de oluyor.
İşte son örnek: Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu... Bundan birkaç sene öncesine kadar amatör seviyedeyken, yapılan yatırımlarla bugün bisiklet takviminin önemli yarışlarından biri haline geldi. Bunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün organizasyonun arkasında olmasının büyük payı var.

ORGANİZASYON BAŞARILIYDI
Bisiklet, ülke tanıtımına en olumlu etki eden sporlardan biri... Eurosport'un da canlı yayınladığı bu seneki yarışın tanıtım değerinin 300 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.
Organizasyon, bu sene genel anlamda başarılıydı. Ama bundan sonra, çıtayı daha da üste çekme şansımız var.
Öncelikle bizimki, etapların yapısı gereği, sprint özellikli bir tur... Daha da önemli isimlerin katılmasını istiyorsak, mutlaka tırmanış etapları da koymamız gerekiyor.
Bu sene Elmalı'da denendi, coğrafyamız da uygun; ilerleyen senelerde bu yönde dengeli bir dağılım yapılması şart.

SEZONUN EN İYİ ÜÇ YARIŞI
Takvimde, sezonun en önemli üç yarışından biri olan Giro d'Italia (İtalya Bisiklet) öncesinde yer alması, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun en önemli avantajlarından biri...
Bu şekilde giderse, birkaç seneye bisiklet dünyasını domine eden en büyük isimleri de burada görmek mümkün olacak.
Bu arada karayollarına bir eleştiri... Bisikletçiler etapların bazı bölümlerinde, yoldaki çukurlar nedeniyle ciddi sorunlar yaşadı. Bu sorunun seneye mutlaka çözülmesi gerekiyor.
Şehirlerimizde bisikleti hayatımıza sokamadık ama dünyanın gözü önünde çok başarılı bir organizasyona imza attık.
Emeği geçenlerin eline sağlık...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA